Schoolactiviteiten

Vieringen:
We houden van feesten! We grijpen dan ook elke gebeurtenis aan om met heel de school samen te vieren.

  • we verwelkomen de nieuwe leerlingen in september
  • we vieren het feest van Sint Rafaël in oktober
  • in december steken we de kaarsjes van de adventskrans aan om af te tellen naar Kerstmis
  • februari is meestal de maand waarin we ons verkleden en carnaval vieren
  • tijdens de vasten tellen we af naar de paasviering
  • we oefenen voor ons optreden tijdens het schoolfeest in juni
  • en we nemen afscheid van elkaar in de eindviering op de laatste dag van het schooljaar

Bosdag


In oktober wordt de week van het bos georganiseerd. Onze school doet mee!
Van klein tot groot doen wij onze stapschoenen aan en trekken het bos in.
We hebben geluk, we moeten maar 5 minuten stappen en wij zijn er al, zo dicht ligt onze school bij de bossen van de gemeentes Brecht en Malle!
’s Middags eten we ons lunchpakket op met een tas warme chocolade. Als we moe zijn, kunnen we een stuk van de wandeling met de huifkar meerijden, die wordt getrokken door twee boerenpaarden. 

Restaurantdag


Onze kookkunsten worden wekelijks geoefend. Daarom durven wij het aan om één keer per jaar een restaurantdag te organiseren. De kleuters en de zorgklassen doen nu ook mee. Er wordt een feestelijk menu samengesteld en de taken worden verdeeld. We eten ’s middags met heel de school samen in de feestzaal en nemen uitgebreid tijd om te genieten van een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert! 

Opendeurdag of schoolfeest


Op het einde van het schooljaar vieren we feest met heel het Orthopedagogisch Centrum Clara Fey, we houden een opendeurdag op beide campussen! En voor de bezoekers pendelt er een huifkar tussen campus Sint-Rafaël en campus Kristus Koning.
Wij noemen deze opendeurdag nog vaak schoolfeest omdat onze leerlingen elk jaar optreden om 15u! De kinderen hebben rond een bepaald thema leren dansen, turnen of toneel spelen. Ze staan die dag prachtig uitgedost in het centrum van het gebeuren, vaak ontroerend om te zien hoe zij en wij ervan genieten!

Bosklassen


In de loop van het tweede, maar meestal van het derde trimester, gaan de klassen van de lagere school op bosklassen. We trekken er van maandag tot vrijdag op uit om samen met voldoende begeleiders een zalige week in de natuur te beleven. Alles wat we tijdens het schooljaar leerden, kunnen we hier toepassen: samen spelen en opruimen, de tafels dekken en afruimen, gezellig eten, op uitstap gaan, samen zitten en luisteren naar verhalen, slapen en opstaan, ons wassen en aankleden,… Kortom een ganse week samen leven in een totaal andere omgeving dan thuis of op school! 

Paaskermis

%d bloggers liken dit: